Gå direkt till innehåll
Karlskoga Energi & Miljö lånar ut personal till vården

Nyhet -

Karlskoga Energi & Miljö lånar ut personal till vården

För att stötta sjukvården i Karlskoga erbjuds alla anställda med sjukvårdsutbildning att hjälpa till i vården. 

De som anmäler sig får tjänstledigt och löneersättning om det inte går jämnt upp med den vanliga lönen. Erbjudandet gick ut strax före påsk och flera anställda har anmält sitt intresse. 

- Det här är ett steg för att kunna bidra i den svåra situationen. Det finns fler företag i Sverige som har liknande erbjudanden till sina anställda och vi hoppas att fler följer efter så att det blir en snöbollseffekt, säger Peter Jarl som är kommunikationschef på Karlskoga Energi & Miljö. 

Fria luncher

För att bidra ytterligare till den ansträngda situationen i vården börjar Karlskoga Energi & Miljö nu bjuda vårdpersonal på hämtlunch en gång i veckan under en period. Det gäller i första hand personalen på IVA och Covid-19-avdelningen på Karlskoga lasarett. Lunchrestaurangerna varierar.

- Vi kommer att köpa maten från olika restauranger i Karlskoga. Genom det här upplägget kan vi stötta två hårt utsatta branscher på olika sätt, säger Peter Jarl.

Ämnen

Regioner


Karlskoga Energi & Miljö säljer tjänster inom produktion och distribution av värme, el, ånga och biogas. Andra verksamheter är vatten- och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft. Företaget sysselsätter cirka 190 anställda och omsätter drygt 600 Mkr per år.


Presskontakt

Peter Jarl

Peter Jarl

Presskontakt Marknadschef Marknad och kommunikation 0586-750 210

Relaterat material